رویای رهبر (۱۴۰۲)
درباره قطعه
در زمستان ۱۴۰۲ دوست عزیزم، مهدی جلالی به من اطلاع داد که در حال اتمام مراحل آخر از انتشار کتابش برای اوکولهله است. او کتابی شامل ۱۰ اتود برای اوکولهله نگاشته بود. وقتی بعضی از این اتودها را برایم اجرا کرد من بسیار تحت تاثیر قرار گرفتم. آنها تمرینهایی آموزنده و تکنیکی برای یک نوازنده جدی هستند و همزمان آثاری ارزشمند برای موسیقی. مانند اتودهای شوپن که نه فقط نشان دهنده تکنیک بلکه دارای عمق و تفکر خلاق هنری هستند. او در این اتودها ایدههایی از موسیقی ایرانی و موسیقی بینالمللی را در کنار هم جا داده و هر کدام را دنیایی مسحورکننده ساخته بود.
دربارهی این اثر، به قلم شاهرخ خواجهنوری میخوانیم: «ساز اوکولهله از خانوادهی لوت در پرتغال شکل گرفته و در هاوایی رایج شد. اوکولهله دارای گسترهی صوتی متنوعی از سوپرانو تا باس است و به لحاظ جنس صوتی و امکانات تکنیکی ویژگیهای منحصر به فردی دارد. اما با اینحال بیشتر در موسیقی عامهپسند مورد استفاده قرار گرفته است و آهنگسازان سبکهای جدیتر بهویژه آهنگسازان موسیقی معاصر از امکاناتی که این ساز به آنها میدهد غافل ماندهاند. مجموعه اتودهای «فورته فُرتیسّیمو» اثر مهدی جلالی تلاشیست برای نشان دادن وجههایی از این ساز که کمتر به آن پرداخته شده است. به قول جورج هریسون همه باید به یک «یوک» (اوکولهله) عشق بورزند و آن را بنوازند.»
او همچنین از من خواست که برای اوکولهله قطعهای بنویسم تا در کنسرتی که قرار بود به زودی برگزار شود، در کنار اجرای اتودهای این کتاب، اجرا کند. این موضوع باعث افتخار و سرور من بود چون بعد از سالها دوستی و همکاری با مهدی جلالی چنین فرصتی مهیا نشده بود. من بلافاصله کار را شروع کردم و خیلی زود به ایده اولیه این قطعه دست یافتم. تصمیم داشتم که از متریال همین اتودها برای آهنگسازی استفاده کنم از همین رو از مهدی جان خواستم که نت و اجرای آنها را برایم بفرستد و من تلاش کردم تا این ۱۰ اثر را تحلیل کنم و به ظرایف تکنیکی و آهنگسازی آنها پی برم. توضیحات بیشتر را در مقدمه نت قطعه قرار دادم.
اجرای قطعه
قرار است این قطعه در اواخر بهار ۱۴۰۳ به اجرا برسد.